Bine ai venit la ghidul de ingrijirea a tenului toamna!

Te-ai intrebst vreodata cum poti sa te bucuri de toamna, cu tot ceea ce ofera, fara sa te ingrijorezi de efectele pe care le are asupra tenului tau? Acest articol prezinta cateva recomandari despre cum sa-ti pasrezi tenul radiant si sanatos in lunile ce vin.

Sfatul #1

Verifica de doua ori produsul de curatare + foloseste un exfoliant potrivit sa curete celulele moarte si impuritatile

Poti sa atingi ambele teluri daca folosesti un produs de curatare si un exfoliant care include enzyme din fructe, cum sunt cele din ananas. Daca nu alegi produsul de curatare potrivit pentru tipul tau de piele poti face ca impuritatile si celulele moarte sa produca in exces de sebuum. Un produs de curatare prea agresiv, sau care usuca pielea prea mult poate sa reduca abilitatea pielii sa se re-hydrateze si absoarba produsele de hidratare pe care le folosesti.

Sfatul #2

Eleveaza-ti hidratare si pregateste-ti pielea pentru vremea rece

Pielea ta va simti in curand efectele vantului si este vital sa iti ajuti tenu cu produse de hidratare potrivite. Hidratarea pregateste pielea pentru schimbarea de anotimpuri si o protejeaza de problemele pe care le aduce vremea rece.

Sfatul #3

Asigura-te ca tenul tau primeste hidratarea necesara

Pentru a beneficia de toate vantajele pe care produsul tau de hidratare le ofera, trebuie sa ii dai timp tenului sa il abdoarba. Daca nu faci asta, elementele hidratante vor fi abdorbite in aer si intreg procesul va fi neproductiv pentru fata ta. Pentru a proteja efectele hidratante trebuie sa ai o rutine de hidratare potrivita tenului tau. Cum? Foloseste un produs hidratant zilnic, si un serum bogat in substante nutritive in fiecare saptamana.

Sfatul #4

Exfoliaza-ti pielea mai des, dar fi bland

Pentru ca majoritatea nu ne simtim comfortabil sa ne exfoliem pielea vara, toamna este anotimpu perfect sa ne curatam pielea de celule moarte. Atunci cand pielea ta nu raspunde positiv la exfoliere, nu conteaza anotimpul, adu-ti aminte ca nu trebuie sa folosesti frecarea sau un scrub sa o exfoliezi. Procesul poate fi bland, calmant si placut daca folosesti un toner sau un gel.

Sfatul #5

Foloseste enzimele din fructe sa tratezi piele predispusa la acnee sau congestie

Daca ai puncte negre, acnee, piele uscata, congestionata sau texturata, trebuie sa adopti o rutine zilnica care elimina efectele toameni. Un produs care include enzime de ananas, afin, lem dulce, pepene sau zahar de artar pot sa ii ofere pieli tale ingrijirea de care are nevoie. Enzimele botanice iti salveaza pielea atunci cand te lupti cu celule moarte, congestie sau pigmentare, pentru ca elimina celulele moarte si iti lumineaza pielea.