Pigmentii pentru make-up sunt de cele mai multe ori mult mai spectaculosi decat fardurile traditionale.

Culoarea de pigment potrivita poate sa iti evidentieze ochii. Daca esti in cautarea unor farduri foarte pigmentate, poate ar trebui sa te uiti la (ce sa vezi) pigmentii care vin in borcanase. De cele mai multe ori cand folosesti un fard de pleaope traditional trebuie sa aplici mai multe straturi pentru a obtine o culoare vibranta. Pigmentii insa ofera o alternativa atunci cand nu vrei sa-ti iriti ochii cu aplicarea repetata a aceluiasi produs.

Poti gasi pigmenti in mai multe forme, de la pudre fine la formule grunjoase. Atunci cand inlocuiesti fardurile traditionale cu aceste formule inovative, tot ce trebuie sa faci este sa treci pensula o singura data prin borcanasul cu pudra si poti sa creezi un aspect extraordinar pe care cei din jurul tau il vor observa cu siguranta. Partea cea mai interesanta a pigmentilor este ca sunt foarte usor de blenduit, iar asta te ajuta sa iti scoti la iveala partea creativa care isi doreste sa experimenteze cu cele mai indraznete culori.

Dar daca nu ai mai folosit pigmenti pentru machiaj pana acum, probabil ca iti este foarte greu sa te hotarasti pe care sa il alegi. Ai aici un ghid care te poate ajuta.

Cum sa alegi pigmentul potrivit?

Decide ce textura de pigment preferi

Inainte sa alegi culorile, ar trebui sa te hotarasti ce textura preferi. Pentru ca este prima data cand folosesti aceste produse, este indicat sa incerci culori sub forma de pudra fina deoarece pot fi aplicate pe piele fara a fi nevoie de un produs complementar. (Am spus ca produsul poate fi aplicat pe piele si nu pe pleoape, deoarece pigmentii pot fi intrebuintati si ca inlocuitori pentru iluminator, bronzer, ruj si chiar tus).

Ei vin in borcanase sub forma undei pudra usoare care atunci cand este aplicata pe piele este ata de fina incat uiti ca esti machiata. Aceste produse de make-up sunt extrem de concentrate si ofera o doza maxima de culoare intr-un ambalaj micut. Poti sa uiti de trusele de machiaj care ocupa intregul dulapior al mesei de make-up, pigmentii sunt atat de mici incat ii poti pune si intr-o cutie de sticla si folosi ca obiect de decoratiune daca nu ai un spatiu special creat pentru machiaj.

Pentru a decide textura pigmentul este nevoie sa te autoevaluezi si sa decizi cat de bune sunt abilitatile tale de machiaj. Daca cochetei cu machiajul zilnic si ai experimentat deja cu toate tipurile si formele, atunci poti sa comanzi atat pigmenti pudra cat si pigmenti grunjosi (care sunt mai dificil de aplicat). Este important sa ai o trusa profesionista de pensule pentru a putea sa obtii cele mai frumoase efecte. Daca stii sa folosesti pensulele si ti-ai insusit cateva tehnici de machiaj, atunci pigmentii iti vor servi ca instrumente pentru a crea cele mai frumoase si vibrante machiaje.

Dar daca nu vrei sa investesti in pensule profesioniste si vrei farduri care sa fie usor de aplicat, ai grija sa optezi pentru pudre fine.

Nu uita ca trebuie sa iti pregatesti pielea inainte sa aplici pigmentii. Acestia au nevoie de o baza pe care sa se lipeasca, asa ca va trebui sa folosesti un produs ca un primer sau un strat subtire de fond de ten pe intreaga pleaopa sau zona a fetei unde vrei sa aplici produsul.

Alege intotdeauna culori care iti accentueaza culoarea ochilor

Inainte sa cumperi nu doar pigmenti, ci farduri de ochi in general, trebuie sa fi sigura ca alegi nuante care iti accentueaza irisul pentru ca scopul oricarui produs aplicat este sa intensifice culoarea si stralucirea ochilor.

  • Daca ai ochii albastri ar trebui sa folosesti nuante de auriu, aramiu si variatii de maro.
  • Daca ochii tai sunt caprui, atunci experimenteaza cu albastru si violet.
  • Pentru ochii verzi sunt perfecte nuantele de pruna si mov rosiatic.

accentueaza culoarea ochilor

Arunca un ochi in sifonier

Chiar daca pozele de pe Pinterest promoveaza din ce in ce mai multe tinute in aceeasi culoare din cap pana in picioare, nu inseamna ca si machiajul ar trebui sa fie in aceeasi culoare. In loc sa cumperi pigmenti negrii si gri pentru ca toate hainele tale sunt in aceste doua culori (sau mai bine spus non-culori) ar trebui sa alegi unele care sa atraga atentia catre fata ta.

Uita-te dupa accente in haine. Dintre toate hainele tale negre, probabil ca unele au si mici detalii colorate. Alege farduri in culori asemanatoare. O alta optiune interesanta este sa alegi fardurile in aceeasi culoare ca hainele, dar o nuanta mai diferita. De exemplu, daca preferi albastru inchis, poti sa alegi pigmenti violet, albastru cobalt, albastru cerulean, ultramarin sau albastru de Prusia. (Pentru cine inca nu a aflat, albastrul clasic este culoarea declarata de Institutul Pantone ca vedeta anului 2020).

culoarea anului 2020

Nu te teme sa folosesti culori pigmentate

Asa cum le spune si numele, pigmentii sunt foarte intensi cand vine vorba de culoare. Culorile intense atrag atentia, dar asta nu este intotdeauna un lucru rau.

In loc sa fugi de culori puternice, invata sa le folosesti si asortezi la tinute. Pentru a „calma” un albastru de Prusia, creeaza un machiaj cu tonuri de maro sau roz piersicuta. Aplica pigmentii numai pe o portiune mica de pleoapa, sa obtii un accent de culoare. Pigmentul poate fi folosit in centrul pleoapei, pe pleoapa inferioara, sau in colturile ochilui, atunci cand vrei sa il porti in timpul zilei. Pentru machiajul de seara regulile sunt cu totul diferite, pentru ca nu este nepotrivit sa porti in machiaj indraznet.

Foloseste pigmentul in locul tusului si traseaza o linie albastra sau verde la baza genelor. Blenduieste-o in culoarea de pe pleoapa, daca vrei sa o estompezi.

Vezi mai departe de machiajul ochilor

Produsele cosmetice poti fi folosite nu doar pentru machiajul ochilor. Poti sa te joci cu pigmentii in jurul ochilor si sa creezi un machiaj traditional, sau il poti folosi in loc de ruj sau oja. Poti sa amesteci pigmenti pudrati cu gloss incolor sa obtii un ruj colorat in nuanta preferata, sau poti sa ii pui intr-o sticluta de lac de unghii incolor sa iti creezi oja acasa.

machiajul ochilor

Si daca nu ai nici cea mai mica idee unde sa incepi ar trebui sa cumperi nuantele pe care le folosesti cel mai des si care iti evidentiaza ochii in mod natural. Intotdeauna nuantele pamantii si de roz merg perfect cu orice tip de ten.  

XOXO

Autor: Alina Dumitrascu