Britney Spears

Nu trebuie sa iti placa cum arata Britney Spears in anii ’90, sau sa iti pui piercing in buric sa sti ca trendurile trec si se intorc.

Dar cele mai multe trenduri nu se intorc in exact aceeasi forma pe care o aveau cu ani in urma. De exemplu, anul trecut toata lumea era innebunita de machiajul extrem de colorat, dar acel machiaj era diferit de cel pe care hipioti il purtau in anii ‘90. Unele dintre aparitii au fost chiar neasteptate.

Astazi m-am hotarat sa abordez un machiaj pe care il poarta din ce in ce mai multe lume, cut crease-ul, eyelinerul grafic sau tusul grafic. Mai multe nume pentru aceeasi idee. Asa cum se intampla si cu celelalte trenduri renascute, nici acesta nu vine in aceeasi forma pe care o avea in trecut. Pasionatii de machiaj, blogerii si machiorii au schimbat modul in care arata acest machiaj si nu putem decat sa observam ca este diferit de cel din ani ‘60. Liniile pe care toata lumea le poarta pe pleaope sunt noi, indraznete, colorate si unice.

Katie Jane Hughes foloseste un nume nou pentru tusul grafic si anume pliul plutitor (floating crease). Ea explica ca linia trasata intre linia genelor si sprancene este mai indrazneata acum. Este noua, inspirata de cea clasica din ani ‘60 dar diferita de cut crease pentru ca nu este stratificata sau difuzata.

Katie spune ca acest trend a revenit intr-o perioada de minimalism si de asta a suferit schimbari. Oamenii acum prefera simplitatea pentru ca intr-o lume in care retelele sociale promoveza extravaganta, este nevoie de ceva simplu sa impresionezi. Katie ne sugereaza sa folosim creioane proaspat ascutite atunci cand cream pliul plutitor. Acesta trebuie construit din aproape in aproape si nu trasat repede ca pe o linie. Trebuie urmarita linia ochilui si dupa ce construim tusul curatam rezidul cu un betisor de bumbac ascutit.

Mie una mi se pare o tehnica pe care toti machiorii si pasionati de machiaj ar trebui sa o incerce. Am facut mai jos un colaj cu versiuni care mie mi se par simplu de reprodus si care sunt de efect.

graphic eyeliner

AMA te provoaca recrezi si tu aceste machiaje si sa ne impartasesti rezultatul pe Facebook.

 

XOXO

Autor: Alina Dumitrascu