A venit momentul să înlocuiești produsele ușaore de îngrjire a pielii cu alternative mai bogate in substanțe nutritive.

Toamna este deja aici și deci este momentul perfect pentru a vorbi despre îngrijirea pielii. Toamna aduce vreme mai răcoroasă și o scădere în umiditate care face aerul uscat și îți usucă pielea și mai mult. „Combină acești factori cu căldura emanată de calorifere și obții combinația perfectă pentru un dezastru pentru pielea ta, care va deveni uscată și roșie”, spune Lorena Vîlcu Cioboată, machior profesionist și creator al cunoscutului brand de pigmenți cosmetici, AMA Pigments.

Septembrie este luna perfectă să reevaluezi rutina de îngrijire a pielii și să faci tranziția de la produsele de vară la unele mai potrivite pentru sezonul rece. „O dată ce se schimba anotimpul, ar trebui să îți modifici rutina de ingrijire a pielii”, explică Lorena, „modificări minore pot face o mare diferență pentru calitatea pielii tale”.

Aici sunt 4 secrete pe care Lorena le dezvăluie pentru a te ajuta să previ probleme ale pielii cauzate de sezonul rece.

Folosește o cremă hidratanta mai bogată în substabțe nutritive

Este momentul să pui deoparte crema hidratantă ușoară și să folosești în locul ei o formula mai bogată. Produsele care conțin ceramide sunt cele mai bune în această perioadă deoarece ele includ acidi grași esențiali care sunt regăsiți în piele în mod natural, dar vremea rece împiedică pielea să îi secrete în mod natural. Ceramidele sunt esențiale pentru că pot crea o barieră naturală a pielii care previne uscăciunea și iritațiile. Împreuna cu ceramidele ar trebuii folosit și un produs cu acid hialuronic care să completeze rutina de hidratare a pielii și să creeze un strat de hidratare mai eficient.


Exfoliază-ți pielea mai rar

Cum zilele mai răcoroase deja au venit, ar trebui să elimini din rutina ta produse care conțin retinol și acid glicolic pentru ca este ușor să îți agresezi pielea prin exfoliere în timpul sezonului rece, când aceasta este mai sensibilă în mod natural. Extra-exfolierea poate produce mici crăpături în bariera pielii și să ducă la inflamare și o pierdere mai mare a hidratării.

Folosește un umidificator

Pentru că în perioada următoare o să pornești căldura în casă aerul va deveni un factor care poate să îi cauzeze pielii tale. Umiditatea scăzută degrdează pielea în mod natural și cauzează crapaturi, exfoliere și inflamare. Cel mai ușor mod să îți îmbunătățești hidratarea acasă este să folosești un umidificator.

Folosește o loțiune de corp

Nu doar pielea de pe față poate să se simtă uscată și iritată în perioada următoare, dar și cea de pe corp. Este mai puțină umiditate în aer care să faciliteze hidratarea și este necesar să îți ajuți pieea prin aplicarea de produse specializate. Cel mai rapid mod de a preveni mâncarimile este să îți hidratezi pielea din cap până în picioare. O crema de corp bogata în substanțe hidratante poate să creeze o barieră a pielii care să rețină hidratarea și să o atragă la suprafața pielii.

Acestea sunt sfaturile pe care vi le oferă Lorena pentru a vă menține pielea sănătoasă în această toamnă. Aveți alte recomandări? Împărtășiți-le cu noi!

Fiți extraordinari!

XOXO

Creator conținut: Alina Dumitrașcu