Atunci cand vorbim de pudre cosmetice, pigmetii puri fac parte dintr-o categorie superioara. Fardurile pentru ochi, bronzerele si blush-urile au functii specifice. Dar acele borcanele pline de particule saturate au o folosinta mai complexa. Daca ai impresia ca doar un make-up artist le poate folosi si eviti sa le cumperi, te inseli pentru ca sunt cele mai versatile produse pe care cineva ar putea sa le aiba in dulapiorul de farduri.

Make-up artistii Regan Rabanal si Tim Quinn cunoscuti pentru colaborarile cu branduri precum Giorgio Armani au dezvaluit cateva din cele mai populare utilizari ale pigmentilor de make-up.

In acest articol ne propunem sa le descoperim.

Cum sa folosesti pigmenti ca un make-up artist?

Pigmenti pentru fata

Pigmentii sunt perfecti pentru a fi folosti pentru iluminare si contur. Pot fi folositi ca produse singulare sau pot fi combinati cu un anticearcan cu acoperire mica. Culorile piersicii merg perfect pentru iluminarea unghiurilor fetei, marourile mate sunt nemaipomenite pentru a crea umbre sub obraji, iar rozurile si culorile rosiatice pot fi folosite in loc de blush pe toate tenurile.

Pigmenti pentru fata

Tim Quinn combina pigmentul cu primer sau crema hidratanta si apoi il aplica pe piele cu ajutorul buricelor degetelor.

Regan Rabanal in schimb prefera sa aplice pigmentul direct pe piele, punand un strop in partea superioara a obrajilor si blenduindu-l in fondul de ten pentru un aspect natural.

Pigmenti pentru ochi

Pe ochi poti sa te joci cu pigmentii pentru ca nu trebuie sa urmezi nici o regula atunci cand ii aplici. Tu decizi care este cea mai buna abordare. Nu exista limita atunci cand vorbim despre alegerea culorilor, poti folosi de la rozuri corai pana la iridizatii de albastru.

Pigmenti pentru ochi

Doar pentru ca unele culori par intimidante atunci cand deschizi borcanul, nu inseamna ca o sa arate la fel atunci cand le blenduiesti cu celelate produse folosite pentru a crea un machiaj complex.

Tim Quinn crede ca pigmentul gri este perfect pentru oricine, nu conteaza varsta, tipul tenului, culoarea acestuia, sau paleta de culori folosita pentru restul machiajului. Dar trebuie sa te asiguri ca blenduiesti nuanta in functie de forma ochiului si alegi nuanta potrivita pe scara de gri.

Pigmentii puternici sunt tipatori atunci cand ii privesti in borcanel, dar in anii 80, nimeni nu se dadea inapoi de la o culoare electrizanta. O pensula plata si densa este perfecta pentru aplicarea pigmentilor pudra pe pleope deoarece iti ofera mai mult control asupra miscarilor folosite. A pensula mai pufoasa este foarte folositoare atunci cand vrei sa domolesti marginile culorii, pentru a o ajuta sa se imbine cu restul machiajului.

Din pigment poti sa iti faci chiar si rimel sau tus, in momentele cand preferi sa folosesti ceva colorat in loc de clasicele nuante de maro si negru.

Tim Quinn foloseste pigment combinat cu un strop de baza de machiaj fluida atunci cand vrea sa faca un tus intr-o culoare nemaintalnita. Pasta obtinuta este aplicata cu o pensula subtire pe pleoapa. Daca vrea sa obtina un rimel colorat, atunci amesteca pudra colorata cu mascara incolora.

Pentru buze

Poate fi putin dificil sa iti faci acasa un ruj din pigment, dar daca vrei sa prelungesti durata rujului pe buze atunci pudra te poate ajuta. Cea mai buna metoda este sa aplici cu o pensula plata un pigment in aceeasi culoare cu cea a rujul imediat dupa ce l-ai intins pe buze.

Pigmenti pentru buze

Pentru unghii

Acesta este poate cel mai subevaluat truc pe care cineva ti-l poate dezvalui, dar poti sa iti faci oja acasa si sa uimesti cu cele mai interesant culori. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi pigment pudra sau grunjos intr-o sticla de lac si sa amesteci pana cand produsul este complet incorporat. Poti folosi o scobitoare sa mixezi pigmentul in lacul de unghii.

pigmenti pentru unghii

Daca pana acum iti era teama sa folosesti pigment pentru ca nu aveai nici cea mai mica idee cum sa-l introduci in rutina ta zilnica, speram ca articolul acesta sa te ajute.

XOXO

Author: Alina Dumitrascu