Dacă ești pasionat de make-up probabil te-ai gândit cel putin o dată să urmezi un curs de specializare. Iar dacă ești din Craiova, atunci cursul Lorenei este cu siguranță una dintre opțiuni, pentru că este recunoscută la nivel național pentru profesionalismul și talentul ei.

Și pentru că trăim în era Google și Facebook, probabil că ai căutat informații despre ce oferă acest curs individual. Așa că, m-am înarmat cu un laptop, un ochi critic și m-am dus la salon să o surprind pe Roxana când preda unul dintre cursuri. (Mda, serios, chiar nu a avertizat-o nimeni că ma duc, așa ca s-a purtat natural, scuze Roxana). De când am deschis rubrica de Blog pe site, m-am gândit să scriu un articol, cel puțin, despre cursul individual și știam că cel mai bine pot să-l descriu dacă particip la unul.

Revenind la oile noastre. Cursanta era deja în salon atunci când am ajuns (sunt celebră pentru „punctualitatea mea”) iar Roxy (trainerul din acea zi, pentru că ea ține cursurile individuale, iar Lorena cursurile pe grupe) deja îi explica tehnica pe care avea să o repete în acea zi.

Roxy

Ce mi-a placut foarte mult a fost modul în care trainerul (așa o să îi tot spun Roxanei în blogul acesta să  ne fie mai ușăr să înțelegem) îi explica fiecare pas cursantei care înainte de curs se mai machiase doar pe ea, așa ca era vizibil emoționată (și colac peste pupăză mai observam și eu și notam ceva pe laptop o dată la 2 minute).

Primul pas al cursului a constat în demonstrarea machiajului pe un caiet profesional care este personalizat cu fețe umane. Pe acel caiet este desentă fața cu toate detaliile acesteia, astfel cursanții pot să ia acasă caietul și să revadă fiecare detaliu dacă vor să-și împrospăteze memoria. Dupa ce cu o pensulă trainerul și cursanta au pictat frumos ochii desenului cu exact culorile și tehnicile pe care aveau sa le repete în acea zi, a venit rândul modelului.

Cursanta AMA

Școala de make-up AMA oferă în cadrul cursului îndividual toate materialele necesare, plus model. Deci cursanta și modelul fac frumos cunoștință ( atunci se vedeau pentru prima dată) și încep curățarea feței. Ce mi se pare super interesant este faptul că ești pus să machiezi un necunoscut, exact ce o sa faci în cariera ta de machior. Steluță albă Lorena și Roxana.

Cursanta a demachiat modelul, i-a exfoliat fața cu un produs profesionist, a îndrumat-o la baie să se spele și apoi a aplicat crema demachiantă. (Nu ratează nici un pas dintr-un machiaj ca la carte, așa cum o să îl facă și când o să machieze profesionist.) Mai departe, trainerul și cursanta au împărțit practic fața modelului în 2: trainerul machia în stânga, cursanta reproducea în dreapta în timp ce trainerul îi punea întrebări despre ce pași urmează, să o ajute să-și fixeze cunoștințele.

Ce este de notat este faptul că puțini profesori au atâta răbdare cu tine, iar in ce privește machiajul, unii mai omit din detalii, că na trebuie să mai păstreze și pentru ei ceva. Și nu zice nimeni că nu trebuie încurajat aspirantul să-și formeze stilul unic, dar momentan trebuie învățat. Și Roxana a avut grijă să o învețe tot ce trebuie la acest nivel, nu a sărit peste nici un secret.

Cu grijă ca modelul să se simtă comfortabil și machiajul să fie unul profesionist, trainerul și cursanta au machiat în paralel, fără să lase vreo urmă pe fața ei că 2 artiși au împărțit aceeași pânză.

Chiar dacă Roxana a fost trainerul princial la acest curs, Lorena a fost în apropiere să mai ofere căteva secrete și sfaturi, pentru că experiența își spune cuvăntul și să fim serioși cine o poate ține departe de pasiunea ei.

Concluzia

Recomand cursul individual de make-up organizat de AMA?

 Cu siguranță pentru oricine, cu orice nivel (chiar și pentru cei cu 2 mâini stângi, dacă nici răbdarea și priceperea Roxanei nu te face machior, atunci nu știu cine).

Să alegi acest curs dacă deja te pricepi destul de bine la machiat?

Poți să-l încerci pe acesta, sau cursul de grup predat de Lorena. Ambele te vor ajuta să-ți îmbunătățești tehnica.

O să mă mai duc (prin metoda ninja-surpriză) la cursurile individuale predate de Roxana?

Claar. Se pare că-mi place să rămân blocată cu ochii la pensula care se mișcă pe contururile feței ,așa cum rămâne o căprioară noaptea hipnotizată de farurile unei mașini. Și pentru că am rămas hipnotizată de câteva ori, posibil să fi omis în blog detalii. Deci motiv în plus să ma întorc.

Cursanta AMA

Mai ai întrebări? Pagina de Facebook te așteaptă, Lorena îți răspunde personal acolo la toate întrebările și nelămuririle.

XOXO

Autor: Alina Dumitrascu