Intreaba si vei afla.

In articolul de astazi vorbim despre pigmenti si cum putem sa ii folosim pentru machiajul buzelor. Pigmentii cosmetici sunt produse foarte versatile si putem sa ii integram in machiaje in mai multe feluri.

Atunci cand vorbim despre produse pentru machiaj si in special despre pudre, pigmentii joaca intr-o liga a lor. Fardurile pentru ochi, pudrele pentru obraji si pudrele fixatoare au o functie bine stabilita. Dar micile recipiente pline de pudra saturate cu mii de reflexe si particule colorate sunt departe de a se incadra intr-o singura categorie. Dar doar pentru ca nu ii putem intelege din prima, nu inseamna ca ar trebui sa ii evitam, pentru ca daca o facem pierdem sansa sa folosim unul dintre cele mai interesante produse din industria machiajului.

Regan Rabanal, Senior Artist la cunoscuta firma de produse cosmetice MAC spune ca marele avantaj adus de pigmenti este ca machiorul poate sa controleze acoperirea, opacitatea si intensitatea rezulatului. Intr-un interviu pentru Harper’s Bazar Regan Rabanal si Tim Quinn (makeup artist pentru Giorgio Armani) au vorbit despre cum putem sa includem pigmentii in machiajul de zi cu zi.

Noi am ales sa detaliem in acest blog despre cum pot ei sa fie aplicati in machiajul buzelor.

Pigmentul cosmetic poate inlocui rujul

Pentru un incepator poate fi putin dificil sa transformi un pigment intr-un ruj. Dar poti folosi pigmentul pentru a finisa machiajul buzelor, daca il combini cu un balsam de buze. Regan Rabanal propune sa folosesti Elizabeth Arden 8 Hour Cream (pentru un aspect mat) sau MAC Clear Lipglass (pentru un aspect lucios) , dar tu poti folosi orice balsam intens hidratant cu o durata de rezistenta mare pe buze.

Pigmentul cosmetic poate inlocui rujul

Daca mixezi luciul de buze sau balsamul cu pigment poti sa creezi o nuanta noua de ruj. Pui pe spatele palmei o cantitate mica de balsam de buze si cu o pensula plata iei pigment din recipient si il amesteci cu produsul existent pe piele.

Pigmentul cosmetic poate inlocui rujul

Ar fi indicat sa separi putin produs din borcanas, sa nu introduci din nou pensula incarcata cu balsam, in cazul in care nu esti multumit de intensitatea sau consistenta culorii. Sau poti folosi o spatula sa mai adaugi produs pe mana. Atunci cand aplici noul ruj pe buze, foloseste o pensula mica si plata.

Pigmentul cosmetic poate inlocui rujul

De asemenea poti sa aplici pigmentul peste un ruj in aceeasi culoare, sa ii schimbi tonul sau sa adaugi stralucire.

O alta idee este sa tai o portinue mica de ruj din tub, sa o amesteci cu un pigment si apoi sa aplici produsul rezultat pe buze.

Pigmentul cosmetic poate inlocui rujul

Pro Tip: Noua ne place sa adaugam un pigment cu efect de iluminare in arcul lui Cupidon pentru a face buzele sa para mai pline.

In continuare va lasam cateva idei pentru inspiratie, create de Iacob Buhai, pe care il felicitam pentru creativitate.

Pigmentul cosmetic poate inlocui rujul

Be AMAzing!

XOXO

Autor: Alina Dumitrascu