Toamna a venit si scoala de makeup condusa de Lorena Vilcu Cioboata in Craiova si-a deschis portile pentru pasionatii de machiaj. Multi ar gasi surprinzatoare reluarea cursurilor, in contextul in care machiorii din Romania se confrunta cu o situatie nemaintalnita.

Pandemia a inchis saloanele de infrumusetare si scolile de machiaj

Daca pana acum, vara era cel mai aglomerat sezon la machiaj datorita numarului mare de evenimente speciale organizate vara, anul acesta, pandemia a interzis desfasurarea evenimentelor pentru mai multe luni. In momentul instituirii starii de urgenta in Romania, telefoanele machiorilor au inceput sa sune, dar nu pentru a face programari ci pentru a le anula. Machiorii s-au confruntat cu pierderi financiare masive in 2020 si inca se mai confrunta, desi autoritatile au relaxat masurile privind organizarea de evenimente. In situatia data, toata lumea s-ar astepta scolile de machiaj sa duca lipsa de studenti, dar adevarul este departe de a fi acesta.

Hai la scoala cu Lorena

Pe toata perioada starii de urgenta, Lorena Vilcu Cioboata a primit aplicatii pentru inscrierile la cursurile de machiaj, deja celebre in zona Olteniei. Desi scolile traditionale erau inchise, pasionatii de machiaj doreau reluarea cursurilor. De ce? Raspunsul este unul simplu, aceasta pauza este prilejul perfect pentru tinerii machiori sa isi faca un renume. Desi industria machiajului ar putea sa para suprasaturata la prima vedere, intr-un context normal cererea depaseste oferta, asa ca noi invatacei au mereu oportunitatea de a se afirma.

Aceasta pauza in lumea machiajului, le ofera si mai multe sanse sa se faca cunoscuti pentru un public care deja se pregateste pentru urmatorul an, in ceea ce priveste evenimentele. Doar pentru ca anul acesta machiorii au primit numeroase anulari, nu inseamna ca acesti clienti ii vor parasi. Majoritatea au reprogramat evenimentul pentru anul urmator, sau chiar si peste 2 ani. De fapt, in momentul de fata machiorii au agenda ocupata pentru urmatorii ani, prilej perfect pentru cei la inceput de drum sa gaseasca clienti in cautare de makeu-up artist.

Ce ar trebui sa stii despre cursurile pentru incepatori organizate de Lorena Vilcu Cioboata?

Lorena Vilcu Cioboata le vine in ajutor celor care vor sa isi construiasca un public in cursul acestui an pentru a atrage atentia clientilor anul urmator. Ea organizeaza cursuri de machiaj pentru incepatori si avansati, oferindu-le tuturor posibilitatea sa isi slefuiasca abilitatile. Pentru un incepator, scoala de machiaj condusa de Lorena Vilcu Cioboata ofera trei tipuri de cursuri:

  • Curs pentru incepatori pe durata de 4 saptamani
  • Curs pentru incepatori pe duarata de 2 saptamani
  • Curs pentru incepatori individual

Cursurile de grup sunt predate si supervizate de Lorena, iar cursurile individuale sunt predate de colaboratori ai scolii, cu experienta in domeniu si multi ani de practica. Traineri cursurilor individuale sunt educati de catre Lorena care se asigura ca toate cursurile desfasurate sub sigla The Academy of Makeup Artists indeplinesc cele mai inalte standarde de calitate. Daca vrei sa afli mai multe despre cursurile individuale, click aici, am dedicat un articol special cursului individual organizat de Roxana Mirea.

Cursurile de grup

Revenind la cursul de grup organizat de Lorena pe timp de pandemie, de data aceasta, ca de fiecare data eu am ajuns in sala undeva dupa incepere (discutia despre punctualitatea mea o sa o avem alta data). De la prima usa a salii de curs am fost intampinata de un covoras imbibat in solutie dezinfectanta cu un miros specific acestei perioade de alcool. Am zambit scufundandu-mi talpile adidasilor in covorasul moale si mi-am scos masca din giozdan sa o pun frumos pe nas, pentru ca Lorena m-a avertizat de inainte sa o am la indemana pentru ca altfel nu o sa pot observa cursul.

La intrarea in sala de curs, pe toti cursantii ii asteapta un cuier in care sa isi lase toate bagajele si baia unde fiecare dintre acestia trebuie sa isi spele mainile. Salonul care in urma cu cateva luni ma intampina cu arome fructate, pigmenti stralucitori si bancuri de lucru pline de pensule, acum m-a asteptat cu sticle de dezinfectant, pigmenti inchisi sub capacele si aceleasi bancuri de lucru doar ca nu toate isi aveau pensule, pentru ca nu toate erau ocupate de cursanti. Pentru ca Lorena este si distribuitor de pigmenti cosmetici, in sala de curs studentii au avut intotdeauna posibilitatea sa testeze si foloseasca toata colectia de pigmenti. (Doar 700, nu mai multi). De obicei, borcanele erau deschise si reflectau sute de reflexe sub lumina, de data aceasta erau inchise pentru a preveni contaminarea acestora. Cursantii pot in continuare sa ii foloseasca, dar doar daca folosesc spatula special creata pentru a lua produs din borcanas si cu grija sa inchida recipientul dupa folosire.

Langa intrare m-a intampinat Lorena mascata dar cu zambetul pe buze. Cum stiam ca imi zambeste? Lorena mereu zambeste la cursuri si poti sa ii citesti zambetul in privire. Atat de drag ii este sa impartaseasca cunostintele ei cu oameni pasionati de mahchiaj incat numai o apocalipsa ar putea sa o tina departe de curs (gluma intentionata cu apocalipsa).

Unde in jurul mesei din sala de curs erau imbulziti studentii in primavara, acum acestia erau dispersati prin sala, la distanta de cativa metri intre ei, mascati la randul lor si cu mainile stranse pe langa corp. Suprafetele bancurilor de lucru straluceau de curatenie si erau impregnate cu mirosul specific al dezinfectantilor. Lorena mi-a spus ca au grija ca inainte de fiecare curs sa dezinfecteze toate suprafetele din salon si ii indeamna pe cursanti sa foloseasca si ei la randul lor produsele puse la dispozitie sa curate bancul unde stau, atat cand ajung cat si ianinte sa plece.

Protectie

Mi-am luat frumos locul pe scaunul din coltul salonului, departe de restul crusantilor si mi-am scos telefonul sa iau notite. (Ai zice ca stiu deja continutul cursului pe de rost, dar vorbind de Lorena stiu ca mereu imbunatateste cursul, asa ca ma asigur sa nu ratez nici o informatie noua). In acea zi cursanti urmau sa aiba 2 demonstratii live facute de Lorena cu model, pentru ca de saptamana urmatoare ei vor machia conform teoriei invatate). Dupa ce a reluat teoria si repetat pasii pe care ii vor parcurge sa execute tehnica din ziua aceea, Lorena le-a aratat cursantilor indeaproape fiecare pas pe care il urmeaza. Pentru a se asigura ca acestia nu rateaza nimic, Lorena foloseste si o camera de filmare iar videoclipul este transmis live pe ecranul din sala.

Cursul a durat 2 ore, pline de sentimente contradictorii pentru mine, invatata sa stau aproape de model sa prind fiecare miscare pe care o face Lorena si sa ii pun o cascada de intrebari. Distantarea sociala practicata in sala de curs m-a asigurat ca sunt intr-un mediu sigur, unde arta frumosului continua intr-o forma adaptata zilelor dificile pe care le traim cu totii. Daca vrei sa afli mai multe despre cursurile organizate de Lorena Vilcu Cioboata, click aici. Lorena si echipa ei te asteapta cu mare drag la Academia de Machiaj. Si daca ai noroc poate ne si intalnim in sala sa imi raspunzi la cateva intrebari despre experienta avuta.

 

XOXO

Autor: Alina Dumitrascu

AMA Pigments, Brand Ambassador